Instagram

Yhä useampi suomalainen aikuinen on Instagramissa

Rikkaan median somekanava Instagram kasvattaa suosiotaan

Instagram on kuva- ja videopalvelu, jossa käyttäjät jakavat omaa rikkaan median sisältöä ja seuraavat toisten käyttäjien tilejä. Instagramin omistaa Facebook ja se perustettiin vuonna 2010. Suomessa Instagramilla on käyttäjiä 1,8 miljoonaa ja sen suosio etenkin aikuisten keskuudessa kasvaa vuosittain.

Instagramissa kannattaa jakaa laadukasta kuva- ja videosisältöä sekä vuorovaikuttaa

Instagram vaatii yrityskäyttäjältä laadukasta kuva- ja videosisältöä, minkä vuoksi kanavan haltuunottoa kannattaa pohtia yrityksessä tarkkaan. Kuten muissakin sosiaalisen median kanavissa niin Instagramissa on tärkeää määritellä tavoitteet mitä ja ketä läsnäololla kanavassa halutaan tavoittaa ja saavuttaa.

Tärkeään rooliin tässä kanavassa asettuvat myös hashtag-avainsanatunnisteet, joiden avulla käyttäjät etsivät kanavasta sisältöä. Oikeiden termien ja avainsanojen käyttäminen julkaisuiden yhteydessä on näkyvyyden ja oikean kohderyhmän saavuttamisen kannalta A ja O Instagramin käytössä.

Yhä merkittävämmän roolin Instagramin ominaisuuksissa on saanut myös Stories-tarinatoiminto (myös Facebookissa), jonka avulla voit 24 tunnin kuluttua katoavien videoiden ja kuvien avulla sitouttaa kohderyhmääsi sekä kertoa yrityksesi tarinaa. Myös Live-ominaisuudet kasvattavat jatkuvasti suosiotaan sekä Facebookissa että Instagramissa.

Valmistavan teollisuuden, ravintola- ja matkailu- sekä tapahtumatoimialoille Instagram voi sopia kuin nenä päähän! Kanavasta voi myös valjastaa yrityksen brändilähettiläiksi vaikuttajia levittämään tietoutta yrityksen tuotteista ja palveluista.

Instagramissa on myös mahdollista mainostaa sovelluksen kautta, Facebook Ads Business Managerin tai kumppanin kautta.

Instagramin yrityssivulla saat näkyvyyttä tuotteellesi ja sitoutat kohderyhmää 

Instagramin yrityssivulla saat näkyvyyttä tuotteellesi ja sitoutat kohderyhmää

Instagram-sivuilla voit jakaa yrityksesi tuotteen tietoja kuvien ja videoiden muodossa, lanseerata uusia tuotteita ja löytää uusia potentiaalisia asiakkaita sekä sitouttaa ihmisiä brändiisi.

Kanava sopii myös esimerkiksi yritysmieli- ja työnantajamielikuvan luomiseen.

Miten yritys tai tuote menestyy Instagramissa?

Instagramissa tulisi kuitenkin jakaa laadukasta ja mielenkiintoista kuva- sekä videomateriaalia. Eikä riitä, että vain tuuttaat kanavassa ulos omaa brändi- tai tuotepropagandaasi vaan menestyäkseen Instagramissa tulee myös aktiivisesti vuorovaikuttaa. Sen lisäksi, että jaat korkealuokkaista sisältöä, tulisi yrityssivujesi seurata muita käyttäjiä sekä keskustella ja kommentoida muiden IG-käyttäjien kanssa.

Autamme mielellämme sinut alkuun Instagram-tilin perustamisessa, käymme yhdessä kanavan toiminnallisuudet läpi, kartoitamme liiketoiminnallesi tärkeät hashtagit ja suunnittelemme markkinointiviestinnän tavoitteet sekä tyylin kanavaan sopivalla tavalla.

Instagram-mainonta parhaimmillaan kustannustehokasta ja tuloksekasta

Instagram-mainonnalla voit edistää brändisi tunnettuutta, kasvattaa asiakasmäärääsi ja kertoa tarinasi juuri siitä kiinnostuneelle yleisölle.

Instagram on mainosalustana loistava erityisesti B2C-puolen toimijoille, koska sen kautta voi tavoittaa aihealueesta kiinnostuneet kuluttajat ja sitouttaa heidät omaan brändiin kohderyhmää puhuttelevalla sisällöllä.

Haemme WordPress-ninjaa / web-kehittäjää Lahden toimistollemme

Instagram lupaa mainostajalle saumattoman kokemuksen

Instagramissa mainokset näytetään lineaarisessa muodossa visuaalisen sisällön keskellä.

Mainosmuotoja on kanavassa tarjolla lukuisia ja erityisesti verkkokauppiaille Instagramissa mainostaminen voi lisätä myyntiä merkittävästi.

Instagramin natiivimainonnan muotoihin on valittavissa esimerkiksi video-, kuva- , karuselli- tai kokoelmamainokset ja Instagram Stories -mainokset.

Instagramissa myös mainonnan kohdentaminen tarjoaa lukuisia eri vaihtoehtoja kuten:

  • Facebookin mainosalustan kohderyhmätyökalu ja sen rajausmahdollisuudet demografisista tiedoista kiinnostuksen kohteisiin
  • Asiakasluetteloiden ja -rekisterien hyödyntäminen
  • Instagram-sivujen kanssa vuorovaikutuksesta olleiden henkilöiden ja siitä saadun datan hyödyntäminen kohdennukseen
  • Facebookin seurantapikselin avulla uudelleenmarkkinointi ja muu verkkosivuliikenteeseen pohjautuva datapohjainen kohdentaminen
  • Lookalike-samankaltaisuusyleisöt
  • ja paljon muuta.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan juuri sinun brändillesi paras mainosmuoto ja kohdennustapa Instagramissa, että tavoitat oikean yleisön!

Ota yhteyttä

Ulla Ristkari-Ryynänen

CMO, Founding Partner
+358 40 172 2665
ulla.ristkari@kuuki.fi

Markkinoinnin intohimoinen ammattilainen, joka yhdistää perinteisen markkinoinnin keinot digitaalisen maailman vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin. Kuukin perustajaosakas ja markkinointiviestintä- ja liiketoimintajohtaja.