Mattosi oy – Liiketoiminnan kehitystä tukeva ja myyntiä vauhdittava ratkaisu verkkokaupan sekä myymälän tarpeisiin

Toimitimme Mattosi oy:lle liiketoiminnan kehitystä tukevan Odoo-ratkaisun verkkokaupan sekä myymälän tarpeisiin. Lue lisää!

”Kuukin väki kertoi asioista ymmärrettävästi ja kuunteli meidän tarpeitamme, sen sijaan että olisi vain myynyt omaa ratkaisuaan.”

Petteri Ikonen, yrittäjä, Mattosi

Tutustu sivustoon

Yrittäjä Petteri Ikonen päätyi puheille Kuukin väen kanssa kuultuaan hyvää Kuukista tuttaviltaan ja vanhoilta asiakkailtaan. Ikosen ja hänen vaimonsa Satu Luomaan vuonna 2021 perustama perheyritys kaipasi teknisiä ratkaisuja liiketoimintaansa tukemaan. 

Yrittäjäpariskunnan perustama Mattosi oy syntyi intohimosta laadukkaita mattoja kohtaan. Mattojen maahantuojana ja jälleenmyyjänä toimiva yritys haluaa tarjota niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia mattoja ja muita sisustustekstiilejä. Mattosin laaja tuotevalikoima kattaa kaikenlaiset matot käsin solmituista sisustusmatoista aina esimerkiksi veneisiin tai autoihin räätälöityihin mattoratkaisuihin asti. 

Yrityksellä on myymälä lahtelaisessa Karisma-kauppakeskuksessa sekä verkkokauppa mattosi.com, josta mattoja voidaan toimittaa kaikkialle Suomeen. 

Joustava Odoo valikoitui ERP-alustaksi

Kuukin kanssa keskusteluyhteys virisi, kun yritys tarvitsi niin verkkosivuja kuin -kauppaakin. Lisäksi tarve oli sovellukselle, joka mahdollistaisi ajantasaisen varastonhallinnan, tehtäisiinpä ostokset sitten verkkokaupassa tai kauppakeskusmyymälässä. Ratkaisun tähän tarjosi toiminnanohjausjärjestelmä, tuttavallisemmin ERP, joka olisi integroitavissa niin kassajärjestelmän kuin verkkosivujen kanssa. 

Useiden yritysten kanssa keskusteltuaan totesi Ikonen kommunikaation kuukilaisten kanssa sujuvan parhaiten: 

– Kuukin väki kertoi asioista ymmärrettävästi ja kuunteli meidän tarpeitamme, sen sijaan että olisi vain myynyt omaa ratkaisuaan. 

Samaa tarinaa kertoo myös Kuukin puolelta teknisestä toteutuksesta vastannut Teemu Parkkinen: 

– Meillä on periaatteena, ettemme tyrkytä mitään tiettyä ratkaisua, vaan tutustumme rauhassa asiakkaaseen ja tämän ongelmaan. Keskustelujen perusteella osaamme tarjota sopivinta ratkaisua. 

Parkkisen mukaan Kuukin tekniset osaajat arvelivat ensin, että alusta asti Kuukin koodaama sovellus olisi Mattosille paras ratkaisu. Lopulta todettiin, että yrityksen tarpeeseen parhaiten vastasi avoimen lähdekoodin ERP-järjestelmä Odoo. Jo olemassa olevan alustan hyödyntäminen tarkoittaisi myös sitä, että järjestelmä saataisiin valmiiksi ja täyteen toimintaan nopeammin ja tehokkaammin kuin kokonaisuudessaan Kuukin koodaama järjestelmä. 

– Odoo on moneen mukautuva alusta, jota voi hyödyntää esimerkiksi toiminnanohjaukseen, asiakkuuksien- ja varastonhallintaan sekä verkkokauppa-alustana. Lisäksi sitä voi muokata asiakkaan tarpeisiin joustavammin kuin useimpia valmisjärjestelmiä, ja laajentaa sen ominaisuuksia eri lisäosilla, jos liiketoiminnan tarpeet muuttuvat, Parkkinen kertoo. 

Huolellinen perehtyminen loi toimivan järjestelmän 

Projekti alkoi yhteisellä tavoitteiden ja aikataulun määrittelyllä keväällä 2022. Kuukin ammattilaiset perehtyivät asiakkaan näkökulmaan ja toimintatapoihin perusteellisesti, jotta he osaisivat laatia asiakkaan liiketoimintaa parhaiten palvelevan järjestelmän. 

Kun käyttöönotto tehdään huolella ja säntillisen tarvemäärittelyn perusteella, saadaan käytössä toimiva ja vakaa järjestelmä, jonka avulla liiketoimintaa pystyisi pyörittämään sujuvasti. Näin toimittiin tässäkin projektissa ja asiakkaan liiketoiminnan helpottamiseksi Odoo-alustalle ohjelmoitiin myös erilaisia kustomoituja lisäosia. Lisäksi Odoo luo Mattosille kassatietojen perusteella lähetysvalmiit kirjanpitomateriaalit, jolloin niitä ei tarvitse erikseen koostaa tilitoimistolle. 

Vuoden 2023 alussa uusi järjestelmä näki päivänvalon, kun tuotetiedot saatiin vietyä sinne ja integroitua ERP-järjestelmään. Tästä alkoi järjestelmän käytännön testaus myymälän ja verkkokaupan arjessa. 

Odoo-alusta toimii ja ylläpito jatkuu

Reilu vuoden käyttökokemuksen jälkeen Mattosin Ikonen toteaa järjestelmän toimineen hyvin ja olleen alkuperäisten toiveiden mukainen. Hän kehuu myös yhteistyön mutkattomuutta ja kommunikaation välittömyyttä. 

– Yhteistyö Kuukin kanssa on ollut sujuvaa. Kuukin kanssa teknisemmistäkin asioista keskustelu on ollut helposti lähestyttävää, kun yhdessä olemme puntaroineet erilaisia ratkaistavia asioita, Ikonen kertoo. – Toki tällaisiin projekteihin kuuluu välillä, että pitää ottaa askel taaksepäin, jotta päästään kaksi eteenpäin, mutta kokonaisuudessaan olemme todella tyytyväisiä Kuukin palveluun. 

Kuukin huoleksi onkin uskottu mattoliikkeen Odoo-alustan ylläpito ja tarvittaessa myös jatkokehitys onnistuu. Mattosin tulevaisuudessa siintävät ajatukset myös verkkonäkyvyyden vahvistamisesta. Verkkosivut Kuuki laatikin hakukoneoptimoinnin lainalaisuudet mielessä pitäen, joten kun SEO tulee ajankohtaiseksi tuoreen yrityksen kannalta, on pohjatyö tehty huolella. 

Kaipaisiko sinun yrityksesi, vaikka verkkokauppaan tai toiminnanohjausjärjestelmäksi? Ota yhteyttä Teemuun, Villeen ja muihin Kuukin ammattilaisiin! 

Ota yhteyttä

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Henkilöiden yhteystiedot

Ville Rantanen

Commercial Director
+358 40 546 7497
ville.rantanen@kuuki.fi

Ville Rantanen

Teemu Parkkinen

Chief Technology Officer
+358 440 783 783
teemu.parkkinen@kuuki.fi

Teemu Parkkinen
Ota yhteyttä