Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa yrityksesi markkinointistrategiaa.

Luonnollisella hakukonenäkyvyydellä tukea liiketoiminnan kehittymiseen

Tänä päivänä suurin osa tiedonhakemisesta tapahtuu verkossa hakukoneiden kautta. Palvelun tai tuotteiden tarjoajan on siis ensiarvoisen tärkeää tavoittaa tiedonhakija silloin, kun hän itse tuotetta tarvitsee. Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) perustuu verkkosivustosi kehittämiseen niin, että verkkosivusi nousisivat mahdollisimman korkealle hakukoneen kuten Googlen tai Bingin luonnollisissa hakukonetuloksissa.

Pelkkä ykkössija hakutuloksissa ei riitä

On kuitenkin harhaanjohtavaa ajatella, että sijoitus Googlen hakutuloksien kärjessä riittäisi menestymiseen. Pelkkä esillä olo ei välttämättä saa tiedonhakijaa klikkaamaan juuri sinun sivustollesi vaan on tarjottava kiinnostavaa sisältöä tai esimerkiksi ratkaisua ongelmaan. Osana hakukoneoptimointia on tärkeää huomioida myös se, mitä tapahtuu kun tiedonhakija päätyy sivullesi. Ohjataanko sivukävijää tarpeeksi hyvin ja johtaako käynti mahdollisesti yhteydenottoon tai ostotapahtumaan? 

Kokonaisvaltainen hakukoneoptimointi ottaa kantaa myös sivuston käytettävyyteen, sisältöihin ja sivuston konversiotehokkuuden kehittämiseen. On siis turha näkyä ykkösenä hakutuloksissa, jos sivusto minne johdetaan ei ole kunnossa.

Tarvitseeko sinun yrityksesi apua hakukonenäkyvyyden kehittämiseen? Eivätkö sisäiset resurssit riitä hakukoneoptimoinnin toteuttamiseen? Me autamme parantamaan yrityksesi verkkonäkyvyyttä.

Hakukoneoptimointi on yrityksen verkkonäkyvyyttä kehittävä prosessi

Hakukoneoptimointi on yrityksen verkkonäkyvyyttä kehittävä prosessi

Hakukoneoptimointia tulisi ajatella jatkuvana prosessina, jonka tavoitteena on parantaa yrityksen verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa ja kehittää sivuston käyttökokemusta sekä konversiotehokkuutta. Perusteellisesti tehdyllä ja systemaattisella hakukoneoptimoinnilla varmistetaan, että sivuston kaikki osa-alueet mahdollistavat hyvän hakukonenäkyvyyden.

Mistä hakukoneoptimoinnissa kannattaa lähteä liikkeelle?

Me Kuukilla suosittelemme asiakkaillemme digianalyysia ennen hakukoneoptimoinnin suunnitelman tekemistä ja toteuttamista. Digianalyysin kautta saadaan kokonaisvaltainen kuva yrityksen verkkonäkyvyydestä ja kuinka sitä tulisi lähteä kehittämään. Digianalyysin tulosten pohjalta luodaan hakukoneoptimoinnille strategia, jota lähdetään systemaattisesti toteuttamaan. Hakukoneoptimoinnin suunnitelmaan kuuluu mm. verkkosivuston rakenne-ehdotus ja avainsanakartta, joiden pohjalta sivuston sisältöä kehitetään.

Mistä hakukoneoptimoinnissa kannattaa lähteä liikkeelle
Ota yhteyttä