Mikko Prinkkilä

3D Artist
Visuals +358 40 727 5219
mikko.prinkkila@kuuki.fi

Yli 20 vuoden kokemus 3D-visualisoinneista

Olen vuodesta 2001 asti tehnyt päätöikseni 3D-visualisointeja. Koulutukseltani olen media-assistentti ja merkonomi. Aloitin urani arkkitehtitoimistoissa, josta siirryin mainostoimistomaailmaan. Olen matkan varrella myös opettanut 3D-opintoja media-alan opiskelijoille. Roban Konnalla aloitin vuonna 2014 ja tällöin pääsin työstämään entistä laaja-alaisemmin 3D-kuvituksia sekä animaatioita.

Ala kehittyy koko ajan, ja se sopiikin minulle, koska haluan aina kehittää omaa osaamistani entistä monipuolisemmaksi. Viimeisin lisäys taitoihini on hyppy pelimoottorien opetteluun eli videopelien ohjelmistokehityksen puolelle. Pelimoottoreita hyödynnetään nykyään laajasti yrityspuolella esimerkiksi virtuaalistudioiden luontiin virtuaalitapahtumien ympäristöiksi. Myös arkkitehtivisualisoinnit ovat murrosvaiheessa ja siirtymässä reaaliaikaisten (peli)moottoreiden puolelle.

Olen luonteeltani erittäin rauhallinen enkä turhia hötkyile. Vapaa-ajalla tykkään kävellä pidempiä reissuja luonnossa. Harrastan myös dartsia.