Olympialaisiin tavoittelevan Hilla Rämän markkinoinnin vuosikello rakentui sponsoriyhteistyönä

Kuukilaisten joukossa on runsain mitoin innokkaita penkkiurheilijoita lajiin kuin lajiin, ja yhden jos toisenkin meistä syke nousee vapaa-ajalla erilaisten liikuntaharrastusten parissa. Siispä lähdimme mielellämme mukaan, kun 13-vuotias maastohiihtäjä Hilla Rämä lähestyi Kuukia yhteistyön merkeissä.

Yhteistyöpäätöstä tuki Hillan viesti, josta huokui samankaltainen tavoitteellisuus mitä me haemme kaikessa tekemisessämme
– Urheilu-urani päätavoite on kilpailla vuoden 2034 Olympialaisissa. Muita tavoitteitani ovat nuorten MM-kisat, Pohjoismaiden mestaruuskisat ja SM-kisat.

Päätavoitteeseen muutaman vuoden hiihtoa harrastaneella Hillalla on vielä matkaa ja sen saavuttaminen vaatii pitkäjänteistä sitoutumista. Hillan asettamat välitavoitteet ja onnistumisten seuranta matkan varrella auttavat pysymään tavoitevauhdissa

Suunnitelmallisuus helpottaa kilpaurheilijan arkea

Hillan edustamat seurat ovat päälajissa maastohiihdossa Hollolan Urheilijat-46 sekä suunnistusharrastuksessa Lahden Suunnistajat-37. Aktiivinen ja tavoitteellinen urheilu ei ole edullista, joten sponsoreiden hankinta on tärkeä tavoite urheilullisten saavutusten ohella.
Kuuki tukee Hillaa tarjoamalla markkinoinnin asiantuntijapalveluita pro bono. Yhteistyö aloitettiin keväällä tapaamisella, jonka pohjalta sisältöstrategit Marjo Liikonen ja Sanna Ruotanen auttavat Hillaa uusien sponsoreiden suunnitelmallisessa hankinnassa.

Hillalle rakennettiin markkinoinnin vuosikello sekä sisältökalenteri, joiden avulla voidaan vähentää paineita jatkuvan sisällöntuotannon ideoinnin tuskasta. Nuoren urheilijan kanavavalikoima on vielä rajallinen, mutta ennakkoon suunniteltujen sisältöjen avulla on tarkoitus luoda kiinnostavia ja molemmille osapuolille lisäarvoa tuottavia yhteistyömahdollisuuksia uusille sponsoreille.

Suunnitelmallisuuden avulla Hilla voi panostaa treenaamiseen ja koulunkäyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteisissä työpajoissa on pohdittu markkinoinnin vuosikellon tärkeimmät teemat läpi, ja sen pohjalta rakentui nuorelle sisällöntuottajalle räätälöity opas, johon on kirjattu muun muassa Hillan tuottamien sisältöjen tavoitteet, kanavat, aikataulut sekä seuranta

Kurkistimme hieman myös tuleviin mahdollisuuksiin pohtimalla mahdollisia uusia kanavia Hillan sisällöille sekä mediakortin rakentamista sponsorihankinnan helpottamiseksi.

Olympiaunelma ruokkii harjoittelumotivaatiota

Hilla luonnehtii itseään sinnikkääksi ja oma-aloitteiseksi taistelijaksi. Tätä alleviivaa vuonna 2021 alkanut aktiivinen hiihtoharrastus:
– Ensimmäisellä hiihtokoulukerralla en osannut yhtä hyvin kuin muut ja se harmitti minua. Siitä motivoituneena aloin miettimään, että jonakin päivänä minusta voisi tulla ammattihiihtäjä, kunhan vain jaksan yrittää ja treenata.
– Tämän jälkeen on tapahtunut todella paljon kehitystä. Kaksi vuotta sitten en olisi uskonut, että olen nyt yksi hiihtoseurani parhaimmista nuorista hiihtäjistä ja menestynyt kisoissa.

Hillan valmentajana on toiminut kahden vuoden ajan Jarkko Latonummi. Muutaman vuoden seuravalmentajana Hillaa valmennettuaan Jarkko tunnisti tämän potentiaalin ja intohimon harjoittelua ja urheilijana kehittymistä kohtaan:
– Hilla on todella tunnollinen ja ahkera harjoittelija, joka tekee harjoitukset aina kunnolla sekä ottaa palautteista ja neuvoista oppia.

Tavoitteellista harjoittelua tukee myös olympiakomitean yläkoululeiritys, jota Hilla käy Vuokatissa. Tällä hetkellä käynnissä on kesäharjoittelukausi, joka valmistaa loppuvuodesta alkavaan maastohiihdon kisakauteen. Tulevana kautena ykköstavoitteita ovat menestys Hopeasompa-kisoissa ja Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa.

Hillan matkaa kohti olympiaunelmaa voit seurata Instagramissa @hillailona_
Tsemppiä Hilla!

Ota yhteyttä

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Marjo Liikonen

Content Strategist
+358 40 865 4350
marjo.liikonen@kuuki.fi

Marjo Liikonen

Sanna Ruotanen

Content Strategist
+358 44 586 1199
sanna.ruotanen@kuuki.fi

Sanna Ruotanen
Ota yhteyttä