Markkinoinnin työharjoittelu Kuukissa – pehmeitä toimistokoiria ja antoisaa käytännön kokemusta digimarkkinoinnista

Ilmapiiri on hyvä, ihmiset mukavia, työ mieluisaa ja toimistokoirat pehmeitä. Ensimmäinen kuukausi harjoittelussa Kuukissa on sujunut hyvin, joten olen erittäin tyytyväinen, että päätin hakea juuri tänne harjoitteluun.

Restonomin opinnoista traineeksi markkinointitoimistoon

Opiskelen viimeistä vuotta matkailu- ja tapahtumaliiketoimintaa LAB-ammattikorkeakoulussa Lahdessa. Koulutukseen hakiessani kiinnostukseni oli matkailussa ja tapahtumissa, johon vaikutti omat mielenkiinnon kohteet sekä melkein kaksi vietettyä vuotta Ranskassa. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana kiinnostukseni digimarkkinointiin heräsi sisällöntuotannon ja sosiaalisen median kautta, mutta oppimisen myötä muutkin osa-alueet ovat alkaneet kiinnostamaan. Markkinoinnissa kiehtoi myös se, ettei se ole yhteen alaan sidottu vaan mahdollisuuksia on monia. Kuukiin törmäsin ensimmäistä kertaa kadulla Lahdessa. Mielenkiintoinen nimi “Kuuki Marketing Lab” isossa ikkunassa, Kuukin edellisessä toimistossa, kiinnitti huomioni ja jäi mieleen.

Koulussa olen oppinut hyödyllistä teoriaa ja toimeksiantajille tehdyissä projekteissa on saanut hieman käytännön kokemusta digimarkkinoinnin suunnittelusta, sisällöntuotannosta ja erilaisista työkaluista. Harjoittelun aikana olen tietysti päässyt tekemään asioita käytännössä ja siinä on auttanut opintojen aikana kertynyt pohjatieto.

Harjoittelun aikana olen esimerkiksi tehnyt some- ja hakukonemainontaa, päivittänyt verkkosivuja ja koonnut raportteja. Olen päässyt tutustumaan erilaisiin asiakkaisiin ja oppinut uusista toimialoista siinä sivussa. Monipuoliset työtehtävät ja asiakkaat tuovat kivasti vaihtelua päiviin. Tähän mennessä olen oppinut käyttämään uusia työkaluja ja syventynyt enemmän tuttuihin työkaluihin. Esimerkiksi Google Adsin käyttöliittymä on tullut tutuksi ja olen päässyt tekemään mainoslaajennuksia sekä tilisuunnitelmaa. Olen tutustunut myös Meta Business Manageriin ja tehnyt siellä tapahtumamainontaa. Lisäksi olen oppinut analytiikasta ja Lahden lounaspaikoista. Uutta tietoa on tullut paljon myös koulutusten muodossa ja asiakas-caseja tutkiessa.

Kuukissa kaveria ei jätetä

Ennen harjoittelua epäilin osaankohan mitään, mutta yllättävää on ollut, että osaan paljonkin sekä uudet asiat ja työkalut sisäistän nopeasti. Välillä tuntuu siltä, että haasteita saisi olla enemmänkin. Tosin kun saan haastavampia työtehtäviä, kuten tämä blogitekstin kirjoittaminen, aluksi saattaa alkaa turhauttamaan ennen kuin pääsee jyvälle asiasta. Haasteista kuitenkin oppii eniten, joten ne ovat tervetulleita.

Kun työkaverit ovat keskittyneitä omien töidensä kanssa eivät he välttämättä aina kerkeä huomioida tai kysellä asioita, joten on myös tärkeää tuoda itseään esille. Tämäkin on oma haasteensa, kun ei ole siihen tottunut, mutta pitää vain rohkeasti luottaa itseensä. Ongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin, koska minulla on huippu työnohjaaja Teamsin päässä sekä muita avuliaita ja ammattitaitoisia työkavereita toimistolla, joilta saa apuja ja vinkkejä. Aktiivisuus ja oma-aloitteisuus työssä ovat siis tärkeitä. Apua saa aina, mutta sitä pitää osata pyytää. Kuukauden aikana on ollut palkitsevaa huomata oman tekemisen kehittyminen sekä rohkeuden ja aktiivisuuden kasvaminen.

Vasta ensimmäinen kuukausi harjoittelusta takana. Päivät ja viikot menevät nopeasti ja paljon on ehtinyt tapahtua, mutta onneksi harjoittelua on vielä muutama kuukausi jäljellä ja sen myötä aikaa oppia lisää. Toivottavasti pääsen syventymään työhön entistä enemmän, vastaan tulee haasteita ja opin vielä paljon uutta. Ja helpottavaa on, että tiedän nyt paremmin mitä haluan tehdä isona, tai ainakin millainen työ minua kiinnostaisi, kun valmistun koulusta myöhemmin tänä vuonna.

Ota yhteyttä