Agency-elämää 15-vuotiaan silmin – TET-viikko Kuukissa tutustutti markkinoinnin maailmaan

TET-harjoittelu tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään ja saada kokemusta alalta, joka kiinnostaa heitä. Se on myös hyvä tapa saada käsitys siitä, millaisia taitoja tarvitaan tulevaisuuden työtehtävissä.

Aada Liikonen, Kärkölän yhtenäiskoulun 8B-luokkalainen, hyödynsi tätä mahdollisuutta ja hakeutui Kuukiin TET-harjoitteluun. Kuuki oli Aadalle entuudestaan tuttu paikka, koska Aadan täti Marjo työskentelee Kuukilla sisältöstrategina. Aada halusi saada kokemusta markkinoinnin alalta ja tutustua markkinointitoimiston arkeen.

Aitoja kokemuksia ja kiinnostavia tehtäviä

TET-viikon aikana Aada pääsi tekemään erilaisia tehtäviä, kuten yleisiä toimistoaskareita, kirjoittamista ja kuvankäsittelyä kuvitteellisten mainosten ja some-postausten tekemiseen. Työn ohessa oli tärkeää myös antaa rapsutuksia toimistokoira Ruutille.
– Sain osallistua mukaan viikkopalavereihin, Teams-seminaareihin ja seurata töiden tekoa, Aada kertoo.
– Mielenkiintoisin kokemus oli kaupallisen johtajan Villen pitämä Kuuki Techin esittely, jossa pääsin näkemään ja kuulemaan, millaisia teknisiä ratkaisuja Kuukissa pystytään toteuttamaan.
Kuukissa on mukavia työntekijöitä ja hyvä ilmapiiri

Harjoitteluviikon Aada vietti Kuukin Lahden toimistolla, mutta keskiviikkona vietettiin etäpäivää tädin kotitoimistolla.
– Tärkein työväline on läppäri ja koska se kulkee mukana mihin vain, voi töitä tehdä eri paikoista. Etätyöpäivä kotona oli ihan samanlainen työpäivä kuin kaikki muutkin, ehkä vain ympäristöltään rauhallisempi kuin toimisto, Aada kuvailee.

Toimiston ilmapiiriä ja työkavereita Aada kuvailee mukaviksi:
– Kaikki olivat tosi ystävällisiä. Aika paljon siellä naurettiin ja ihmisillä tuntui olevan kivaa töissä.

TET-viikon aikana Aada oppi paljon uusia taitoja, kuten Canva-kuvankäsittelyohjelman ja tekoälyn hyödyntämistä. Yhdessä tutustuttiin myös TikTokin ja Snapchatin mainoksien houkuttelevuuteen. Kokonaisuudessaan kokemus antoi ideoita ja vinkkejä tulevaisuuden opintoihin ja toimistotyöhön.

– TET-viikko Kuukissa oli tosi kiva ja avasi ajatuksia siitä, millaista markkinointia on eri kanavissa ja miten sitä tehdään. Sain myös ideoita markkinoinnin opiskeluun sekä tulevaisuuden mahdollisiin ammatteihin, Aada tiivistää kokemuksiaan.

Kiitos Aadalle viikosta ja paljon tsemppiä koulutielle!

Ota yhteyttä