Kuuki sponsoroi nuorta lupausta – Kuinka rakentaa urheilijan henkilöbrändiä?

Lahtelaislähtöisenä markkinointitoimistona innostus talviurheiluun saadaan Kuukissa jo hanavedestä. Kuukilaisissa on niin innokkaita hiihtäjiä kuin ulkojäiden entisiä nuoria lupauksia. Tiettävästi kukaan markkinoinnin asiantuntijoistamme ei ole kuitenkaan tullut sukset jalassa alas Lahden ikonisen maamerkin huipulta – urheilukeskuksen suurmäestä, eli ”betonista”. Kun mäkikotkia ei joukostamme vielä löytynyt, löysimme joukkoomme huimapäisyyttä sponsoriyhteistyön myötä.

Solmimme sponsoriyhteistyön Lahden Hiihtoseuraa edustavan, 14-vuotiaan yhdistetyn urheilija Heta Hirvosen kanssa. Heta on haalinut menestystä eri kisoissa ja viime vuonna hän urheili mäkihypyn ja yhdistetyn tuplamestariksi 13-vuotiaana.

Mielestämme tärkeintä toimivassa urheilusponsoroinnissa on, että arvot yrityksen ja urheilijan kanssa kohtaavat. Nuoresta iästään huolimatta Hirvonen on säntillisen tarkka etenkin harjoittelun ja koulunkäynnin suhteen. Määrätietoisessa harjoittelussa haasteena ovat valmentajan määräämät ”kevyet harjoitukset”.

Brändi on urheilijan – tai yrityksen – arvojen ilmentymä

Yhteistyö Hirvosen kanssa on aloitettu markkinoinnin työpajoilla, joissa Kuukin asiantuntijoiden kanssa on pohdittu muun muassa urheilijan arvomaailman sanoittamista ja henkilöbrändin tunnetuksi tekemistä sponsoreiden sekä median näkökantilta. Vastavuoroisesti me olemme saaneet uskottavan näkemyksen siitä, kuinka yritysten kannattaisi puhutella nuoria TikTokissa ja alati muuttuvassa mediakentässä. ”Boomereille” suunnatun mediakasvatuksen lisäksi, saimme opit vauhtimäen laskuasentoon, kuten jäykähköstä kuvasta näkyy.

Mäkihyppylupaus Heta Hirvonen-opastaa kuukilaisia laskuasennon kanssa.
Mäkihyppylupaus Heta Hirvonen opastaa kuukilaisia laskuasennon kanssa. Kuvassa vasemmalta Heta Hirvonen, Sanna Ruotanen ja Iisak Vataja.

Vuorovaikuttavan sponsoriyhteistyön kautta haluamme konkreettisesti osoittaa tukemme nuorelle urheilijalle, jossa näemme valtavan potentiaalin kohti huippu-urheilun kirkkainta kärkeä. Uskomme, että tämä on pitkän ja menestyksekkään yhteistyön alku.

Kohti kauden päätapahtumaa

Tulevana viikonloppuna Heta Hirvonen kisaa Hopeasompa-loppukilpailussa Lahdessa ja tämä on Hirvoselle kauden päätapahtuma. Hopeasompa tuo yhteen maastohiihdon mäkihypyn ja yhdistetyn parhaat kyvyt sekä nuoret urheilijalupaukset.

Tsemppiä viikonloppuun Heta!

Ota yhteyttä