MARK – Suomen Markkinointiliitto ry

”Kuukilaiset osaavat arvostaa suoraa rehellisyyttä! Sitä samaa saan myös heiltä ja se on meidän yhteistyömme kulmakivi.”

Sanna Laakkio

”Kuukilaiset osaavat arvostaa suoraa rehellisyyttä! Sitä samaa saan myös heiltä ja se on meidän yhteistyömme kulmakivi.”

– Sanna Laakkio, MARK:n toiminnanjohtaja

Lähtötilanne: 93-vuotias liitto tarvitsi uusiutumista

Noin kaksi ja puoli vuotta sitten Suomen Markkinointiliitto MARK aloitti Kuukin kanssa yhteistyön verkkopalvelu-uudistuksella. Tämän jälkeen yhteistyö on jatkunut digitaalisten kanavien jatkuvana ja ketteränä kehityksenä.

”Tuolloin olin juuri aloittanut Markkinointiliiton vetäjänä ja huomasin, että verkkosivustomme oli uudistettu vanhan päälle ja ketterä kehittäminen liian kallista. Tiesin, että liiton kehitystyö tulee olemaan kokeilevaa ja ketterää, joten sivuston tuli tukea tätä työtä paremmin, siksi päätimme uudistaa koko sivuston”, kertoo toiminnanjohtaja Sanna Laakkio. ”Kuukista ja Tomista kuulin Marketing Finlandin Riikka-Maria Lemmingiltä, joka kehotti minua ottamaan yhteyttä Tomiin. Näin alkoi uusi kumppanuussuhde rakentua. En kaivannut uudistuksessa niinkään isoa taloa, vaan talon, jossa olisimme tärkeä asiakas, joka saa kaistaa silloin kun sitä tarvitsee.”

Verkkosivuprojektissa Sannan toiveena oli löytää kumppani Helsingin ulkopuolelta. Hän koki, että on tärkeää nostaa osaamista myös maakunnista esiin. Niinpä kartoituksia tehtiin laajemmin, mutta Kuukin kanssa yhteinen sävel tuntui löytyvän vaivattomimmin. Valintaan vaikutti myös se, että Kuukilla oli muita vastaavia toimijoita kun MARK asiakkaana. ”Jotta digitaalisessa uudistuksessa ja jatkuvassa tekemisessä voidaan onnistua, on toteuttajan ymmärrettävä asiakkaan liiketoimintaa” Sanna muistuttaa.

”Oltiin heti Tomin kanssa samalla aaltopituudella – puhuimme asioista suoraan ja rehellisesti. Se vakuutti minut siitä, että Kuuki on meille oikea kumppani tähän hommaan. Tomi, ja muut kuukilaiset, osaavat arvostaa suoraa rehellisyyttä oikealla tavalla.”

Kuuki otti digiohjakset käsiinsä taidokkaasti

YYhteistyö alkoi vauhdikkaasti verkkosivu-uudistuksella. Kuuki otti ohjat teknisestä toteutuksesta käsiinsä heti, kun Markkinointiliiton domainit, rajapinnat ja sivustot siirrettiin Kuukin hallintaan. MARKilla seurataan aktiivisesti jäsenten tarpeita ja kommunikoidaan toiveet ja toteutusideat aika valmiina pakettina Kuukille. Tämä tehdään jatkuvana prosessina. Kuuki ottaa koppia teknisestä toteutuksesta ja konsultoi eri toteutusmalleja. Sisällön ja kehityksen moottori on MARKissa.

Tähdet olivat kohdallaan myös uusien palveluiden lanseerauksessa, kun uutuutena päivänvalon näki Markme.fi -jäsenportaali. Edellinen jäsenportaali oli toiminnanjohtajan mukaan kuin musta aukko, jolla ei monimutkaisuudellaan ollut lainkaan käyttöä.

”Halusimme uudistaa tämän sivun nykyaikaiseksi ja yksinkertaisesti. Kuukin kanssa onnistuttiin siinä todella hyvin; olemme saaneet sivustosta jäätävän hyvää palautetta alan yrityksiltä, muilta liitoilta ja oppilaitoksilta.”

Kun yhteistyö sujuu hyvin ja viestintä on avointa, palautteen antaminen on myös helppoa. ”Kuukin kanssa työskentely on välitöntä kaikessa. Aina meidän ideoihimme vastataan useammalla jo eteenpäin kehitellyllä idealla. Tällaisen porukan kanssa on tosi kiva tehdä töitä!”

Tulokset – Nuorekas 93-vuotias, josta otetaan mallia

Vajaan kolmen vuoden yhteistyön aikana 93-vuotias Markkinointiliitto on kasvanut ja kehittynyt – noussut uuteen loistoonsa vanhoilla päivillään. Mihinkään liitto ei ole ikänsä takia katoamassa, päinvastoin sillä on suunta markkinointialan keskeiseksi toimijaksi ja etujärjestöksi.

”Meidän brändimme on nyt huomattavasti raikkaampi, olemme selkiyttäneet palveluitamme, karsineet pois paljon turhaa työtä ja ylläpitoa sekä automatisoineet paljon sellaisia asioita, jotka ennen tehtiin manuaalisesti”, Markkinointiliiton toiminnanjohtaja Sanna Laakkio toteaa innostuneena.

Sanna näkee yhteistyön kantavan hedelmää vielä pitkään, kun tähänastiset toimenpiteet ovat olleet onnistuneita. ”Me saamme palveluistamme jatkuvasti hyvää palautetta ja meistä otetaan mallia alan yrityksissä ja oppilaitoksissa – meitä pidetään suunnannäyttäjinä ja sitä me haluammekin olla!”

Ota yhteyttä

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Henkilöiden yhteystiedot

Tomi Kaitarinne

Director – Business & Technology, Founding Partner
+358 50 345 3874
tomi.kaitarinne@kuuki.fi

Tomi Kaitarinne
Ota yhteyttä