Google Data Studio tunnetaan nyt nimellä Looker Studio

Ulla Ristkari-Ryynänen

KIRJOITTAJA
Ulla Ristkari-Ryynänen
CMO, Founding Partner

Google on nimennyt suositun analytiikka- ja data-alusta Google Data Studion Looker Studioksi. Google tiedotti asiasta 11.10.2022.

”Tästä päivästä alkaen Data Studio on nyt Looker Studio. Tällä täydellisellä business intelligence -palvelukokonaisuudella autamme yritystäsi menemään dashboard-mittaristonäkymiä pidemmälle ja lisäämään työnkulkuihisi ja sovelluksiisi älykkyyttä, jota tarvitaan tietoon perustuvien päätösten tekemiseen”, kertoo Googlen tiedotteessa Kate Wright, Senior Director of BI Product Management, Google Cloud.

Mikä on Data Studio?

Google lanseerasi Data Studion maaliskuussa 2016. Data Studio lanseerattiin osana yrityskäyttöön tarkoitettua Google Analytics 360 -pakettia, jonka ilmaisella versiolla saattoi muuntaa analytiikan luvut informatiivisiksi, helposti luettaviksi ja jaettaviksi dashboard-näkymiksi ja raporteiksi. Data Studiossa on käteviä vedä ja pudota -toimintoja, joilla voi muokata raportteja eri tietolähteistä, kuten Search Consolesta, Google Analyticsista, Google Adsista ja monista muista lähteistä. Raportit ovat ulkonäöltään personoitavissa, ne antavat reaaliaikaista dataa valikoiduista datalähteistä ja ovat interaktiivisia eli tarkasteltua dataa voi halutessaan muokata ja selata.

Nyt kuuden vuoden jälkeen Data Studio vaihtaa nimensä Looker Studioksi. Työkalu ja sen ominaisuudet eivät muutu tai poistu, vaan Google kehittää työkalua edelleen ja tarjoaa siitä nimenmuutoksen myötä nyt jatkossa myös maksullisen ammattilaisversion, Looker Studio Pron.

Data Studio eli Looker Studio säilyy Kuukin palveluvalikoimassa

Olemme tarjonneet personoituja Data Studion raportteja asiakkaillemme Kuukin perustamisesta alkaen. Raportteja tuottavat asiantuntijamme ovat käyttäneet työkalua sen BETA-version julkaisemisesta lähtien ja osaavat räätälöidä juuri sinun yrityksesi tarpeita vastaavan raporttikokonaisuuden. Tutustu tarkemmin data- ja analytiikkapalveluihimme sekä katso Google Looker Studio -malliraportti!

Kerron mielelläni lisää Googlen Looker Studiosta ja siitä miten reaaliaikainen (digi)markkinoinnin raportointi selkeässä muodossa voi edesauttaa yrityksenne markkinoinnin läpinäkyvyyttä, auttaa seuraamaan oikeita lukuja ja tuloksia sekä helpottaa raportointia. Ole rohkeasti yhteydessä!

Looker Studion Pro-versio käyttöön ammattilaisille

Google julkisti myös Looker Studion maksullisen Pro-version nimeltä Looker Studio Pro.
Googlen mukaan Pro-versiossa saa uusia yrityshallintaominaisuuksia kuten tiimien yhteistyöominaisuuksia ja SLA:t. Googlen mukaan kyseessä on vasta ensimmäinen versio, ja yhtiö kehittää sitä edelleen.

Seuraamme Kuukin päässä työkalun kehitystä ja tiedotamme uusista ominaisuuksista tarpeen mukaan.

Ota yhteyttä