Twitter

Twitter on nopeatempoinen sosiaalisen median kanava ja sen käyttäjät sitoutuneita. Twitterissä voi tavoittaa sekä B2B- että B2C-yleisöä kustannustehokkaasti.

Twitter on nopeatempoinen sosiaalisen median kanava ja sen käyttäjät sitoutuneita

Twitter on tiedonhankinnan kanava, jossa jaetaan ajankohtaisia asioita sekä etsitään informaatiota ja uutisia. Joissain medioissa jopa elitistiseksi kanavaksi tituleerattua Twitteriä käyttää Suomessa noin 1,1 miljoonaa ihmistä.

Julkishallinnon toimijat ja viranomaiset, uutis- ja muut mediat, julkisuuden henkilöt ja eri alojen vaikuttajat ovat monesti aktiivisimpia Twitter-vaikuttajia kanavassa. Myös monille yrityksille Twitter voi olla tärkeä ja hyödyllinen kanava, jossa voi osallistua asiakkaiden kanssa keskusteluun alan tärkeistä aiheista sekä tiedottaa yrityksen toiminnasta. Twitter on myös joillekin aloille loistava asiakaspalvelun kanava. Aktiivisissa käyttäjissä puolestaan korostuvat eri alojen asiantuntijat ja jonkin verran korostuneesti myös IT-ala.

Kanavan nopeatempoisuus ja ajankohtaisuus vaatii kuitenkin voimakasta läsnäoloa ja reagointia, minkä vuoksi on tärkeä punnita yrityksen sisäiset resurssit ennen Twitter-tilin avaamista yritykselle.  Twitterin käyttäminen voi olla myös riskialtista yritykselle, sillä kanavassa tapahtuva kommentointi ja keskustelu voi yltyä hetkessä kriittiseksi ja negatiivissävytteiseksi. Kanavan viestinnän tyyli vaatii myös taitoa, erityisesti vaativasta yleisöstä, mutta myös 280 merkin tekstirajoitteesta johtuen. Twitter julkistettiin vuonna 2006, ja Suomeen se rantautui vuonna 2014.

Twitterissä mainonnalla on mahdollista tavoittaa sekä B2B- että B2C-puolen yleisöä kustannustehokkaasti

Twitter-mainonta tavoittaa edelläkävijät ja asiantuntijat

Twitter-mainonnan mahdollisuudet

Twitter-mainonta sopii yrityksille, jotka haluavat tavoittaa asiantuntijat ja edelläkävijät sekä herättää keskustelua. Mainonnan kautta saaduista uusista seuraajista ei kuitenkaan ole juuri mitään hyötyä, ellei yritys ole muutenkin aktiivinen Twitterissä.

Twitter-mainonnalla voi erilaisin kohdennusmenetelmin tavoittaa uutta potentiaalista yleisöä ja ohjata keskustelua (uudelleentwiittaukset, keskustelut, tykkäykset), kasvattaa yrityksesi seuraajamäärää, ohjata ihmisiä verkkosivuillesi, kerätä liidejä tai kasvattaa verkkokaupan myyntiä.

Twitterin natiivimainonnan muotoihin on valittavissa esimerkiksi video- tai kuvamainokset.

Twitter-mainonnan kohdennuskeinoja ovat esimerkiksi:

  • Twitterin oma kohderyhmätyökalu ja sen rajausmahdollisuudet demografisista tiedoista kiinnostuksen kohteisiin
  • Twitterin tarjoamat valmiit yleisöt eri teemoista ja toimialoista
  • Asiakasluetteloiden ja -rekisterien hyödyntäminen
  • Twitter-profiilin kanssa vuorovaikutuksesta olleiden henkilöiden ja siitä saadun datan hyödyntäminen kohdennukseen
  • Twitter-seurantapikselin avulla uudelleenmarkkinointi ja muu verkkosivuliikenteeseen pohjautuva datapohjainen kohdentaminen
  • Lookalike-samankaltaisuusyleisöt
  • ja paljon muuta.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan juuri sinun mainosviestillesi paras mainosmuoto ja kohdennustapa Twitterissä, että tavoitat oikean yleisön!

Ota yhteyttä

Ulla Ristkari-Ryynänen

CMO, Founding Partner
+358 40 172 2665
ulla.ristkari@kuuki.fi

Markkinoinnin intohimoinen ammattilainen, joka yhdistää perinteisen markkinoinnin keinot digitaalisen maailman vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin. Kuukin perustajaosakas ja markkinointiviestintä- ja liiketoimintajohtaja.